Wandel zelf de prachtige, door Athlos gemaakte wandeltochten

AV Athlos organiseert ieder najaar prachtige wandeltochten over de Veluwe. Dit jaar is echter anders, vanwege het coronavirus. Dit jaar worden er geen wandelevenementen georganiseerd. Maar niet getreurd! Voor wie toch de routes van deze tochten wil lopen is er goed nieuws. Athlos stelt deze, door Athlos zelf gemaakte, routes beschikbaar. Er kan dan wel niet vanaf het clubgebouw worden gestart, maar wel in de buurt van Athlos. Onder aan deze pagina kan je drie routes als gpx tracks downloaden, waarvan twee routes ook nog een routebeschrijving hebben. Zo kan je het wandelavontuur aangaan met jezelf of met vrienden.

Wil je voorzichtig starten? Dat kan al met een route van 6 km. Ben je overtuigd van je wandelkracht, ga dan voor de 12 of 26 km. Om je een beetje beeld van de mooie routes te geven, hebben we de route van 26 km beschreven:  

Startlocatie en beschrijving van de prachtige wandeltocht van 26 km over de Noordwest Veluwe 

Het startpunt ligt aan de rand van het Harderwijkerbos aan de Watertorenweg. Ze gaat langs het speelveld met de houtsnijwerken, de watertoren uit 1895 en het nieuwe, deels onder het maaiveld liggende pompstation met gevel van cortenstaal. Je loopt langs de zandverstuivingen met mooie vergezichten, namelijk het Hulshorsterzand en Beekhuizerzand. En langs de Hierdense Beek. Dit is het laatste deel van de langste beek van de Veluwe die bij Uddel ontspringt en meanderend richting het Veluwemeer gaat. In Hulshorst kom je langs het oorlogsmonument met de resten van het vliegtuig en eromheen zeven coniferen. Voor elk omgekomen bemanningslid één. Het Leuvenumse bos is een groot natuurgebied met naald- en loofbos, stuivend zand en heidevelden.

Koffiedrinken of lunchen onderweg?

Voor deze langste afstand is er de mogelijkheid om koffie drinken of te lunchen bij een van de oudste herbergen van Nederland namelijk De Zwarte Boer. Lekker bijgekomen? Dan ga je verder met je wandelavontuur via het Cyriasische Veld, een droog heidegebied en een bos met stuifduinen wat onderdeel uitmaakt van het Leuvenumse Bos. Ook gaat de route langs de oude begraafplaats van het tbc-sanatorium Sonnevanck.

WandelroutesAthlos

Al enthousiast geworden? Hieronder kan je de wandelroute downloaden die bij jou past.

Wij wensen je heel veel wandelplezier!

 Wandelroute 6 km in PDF   Routekaart   Download route in gpx 
 Wandelroute 12 km in PDF  Routekaart  Download route in gpx
 Informatieblad 26 km in PDF  Routekaart  Download route in gpx

Vanaf dezelfde startlocatie zijn ook paaltjesroutes te lopen van 4, 5, 5, 7 en 9 (geel, oranje, rood, blauw en groen) km. De rode route start aan de andere zijde van de N302. Klik hier om deze routes te bekijken.

 

 

Afdrukken