Bosloopcompetitie

Bosloopcompetitie

Wat is de Athlos Bosloopcompetitie?

In de wintermaanden en die van het voorjaar kan men weer elke laatste zondag van de maand lekker hardlopen over een prachtig parcours dat loopt door het Strokelbos van Harderwijk.

Het is een loop voor iedereen. Beginner, gevorderde of wedstrijdatleet. Ideaal om te meten hoe het met de conditie zit omdat elke maand het parcours en de afstanden gelijk zijn. Competitie is er ook en wel in de vorm van punten die elke deelnemer verdient als zij/hij meedoet. Aan het einde blijkt wie de meeste punten heeft en dat is niet altijd de snelste maar veelal de meest constante atlete of atleet.

Gegevens editie 2019/2020:

 

Uitslag 26 januari 2020

Stand per januari 2020 (aangepast)

Start: Kidsrun om 10.15 uur, de overige afstanden om 10.30 uur direct naast de atletiekbaan van Athlos aan de Strokelweg.

Datazondag 27 oktober, 24 november, 29 december 2019 en 26 januari, 23 februari29 maart en 26 april 2020.

Inschrijfgeld: voor volwassenen: € 3,00 (voorinschrijven met ideal € 2,50 via inschrijven.nl) en voor de Kidsrun € 2,00 (voorinschrijven met ideal € 1,50 via inschrijven.nl)

(Klik op de desbetreffende datum om in te schrijven.)

Afstanden: 5- 10- en 15 km*

De jeugd tot en met 12 jaar loopt ca. 1.000 meter (apart klassement).

* Atletiekunie-regels t.a.v. maximaal toegestane afstand worden toegepast; vanaf 12 jaar is 5km mogelijk, pas vanaf 14 jaar max. 10km en met 16 jaar de 15km. Reglement: Voor deze competitie hebben wij een reglement opgesteld, voor inzage versie 2019-07.

Tijdslimiet: Eén uur na de start is het niet meer mogelijk een nieuwe ronde in te gaan, dit zal waarschijnlijk alleen voor deelnemers van de 15km van toepassing zijn. U dient dan verplicht te finishen en wordt met de juiste afstand in de uitslag opgenomen.

Sponsoren: De bosloopcompetitie wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren Brasserie De bank uit Harderwijk en Runnersworld uit Apeldoorn, die enthousiast achter de gezelligste loop van Midden Nederland staan. Daarnaast zullen traditiegetrouw na afloop van elke loop weer sportprijzen verloot worden op startnummer (aangeboden door de beide sponsors)

Brasserie de Bank is een schitterend restaurant in Harderwijk, gevestigd in een voormalige bankgebouw aan de Smeepoortstraat te Harderwijk. De keuken kent louter verse ingrediënten en je kunt er perfect vertoeven als team na een gedane sportprestatie. De beide eigenaren Gert Verhoeve en Ernst Schuurkamp weten als geen ander wat hardlopers nodig hebben.

Run X Apeldoorn aan de Marktstraat 1C in Apeldoorn is dé winkel voor zowel de beginnende als de gevorderde loper. Zo kun je bij er terecht voor een uitgebreide en professionele loopanalyse, waardoor je altijd van start gaat met de juiste schoenen. Belangrijk, want alleen zo kun je optimaal genieten van het lopen, bereik je topprestaties en voorkom je blessures.

Hoe komt de puntentelling tot stand?

De afstand van de 1e wedstrijd van het seizoen met de meeste deelnemers, mannen en vrouwen tezamen, is bepalend voor de puntenteling. Doen er, bijvoorbeeld op de 5 km in totaal 110 deelnemers mee en is de 5 km daarmee de best bezochte afstand, dan is het maximum aantal te verdienen punten voor deze wedstrijd en ook voor de volgende wedstrijden van het competitieseizoen 110. Dat betekent dat de winnaar bij de mannen en bij de vrouwen van zowel de 5 km, als de 10 km en ook die van de 15 km 110 punten verdient. De nummer 2 van de respectievelijke afstanden verdient 109, de nummer 3 108, etc., etc.

Bij de volgende wedstrijden van de competitie geldt vervolgens als maximum aantal te verdienen punten per afstand en per categorie 110 punten, ongeacht het aantal deelnemers in de betreffende categorie. Ook dan krijgt nr. 1: 110 punten, nr. 2: 109 en nr. 3: 108 , etc., etc. Bij een groter aantal deelnemers dan 110 in de categorie ontvangen de laatst eindigende deelnemers altijd één punt.

Voor de uiteindelijke eindklassering komen alleen deelnemers in aanmerking die aan tenminste 5 van de 7 wedstrijden hebben deelgenomen. Het puntentotaal van de 5 beste uitslagen over deze wedstrijden is bepalend voor de eindklassering. Bij een gelijke puntenstand wint hij/zij die in het betreffende seizoen het meest heeft deelgenomen. Is de eindklassering in dat geval ook gelijk dan is er een sprake van ex aequo en eindigen de betreffende deelnemers op dezelfde plaats.

Alleen voor de 3 best geklasseerde deelnemers in elke categorie wordt door de organisatie een prijs beschikbaar gesteld.

Bekijk hier de Deelnemersvoorwaarden

Afdrukken