Informatie zomerseizoen 2020 A-pupillen

Het zomerseizoen loopt van 1 maart t/m 31 oktober 2020

De kinderen zijn dan als volgt over de groepen verdeeld:

1e jaars A-pupillen: geboortejaar 2010

2e jaars A-pupillen: geboortejaar 2009

Kinderen met geboortejaar 2008 stromen door naar de D-junioren en ontvangen info van de D-junioren contactpersoon (Monique Bos juniorendathlos@gmail.com).

Contact:

Patricia van Domburg verzorgt de administratie voor alle pupillen van Athlos. Zij zorgt via mail voor informatie over wedstrijden, afwijkende trainingstijden, etc. Ook opgave van nieuwe leden verloopt via Patricia. Contactgegevens:

mail: athlospupillen@hotmail.com

tel. : 06-21881539

Training

 Vanaf 1 maart zijn de trainingstijden voor de A-pupillen als volgt:

Woensdag 17.30 – 19.00 uur Atletiekbaan De Strokel

Zaterdag 9.00 – 10.30 uur Atletiekbaan De Strokel

Let op, ivm drukte op de baan is de zaterdagtraining een half uur vervroegd ten opzichte van het winterseizoen!

 

 • De training gaat onder alle weersomstandigheden door, behalve bij onweer. Hou bij twijfel de mails van Patricia in de gaten!

 

Als je door ziekte of blessure een paar trainingen achter elkaar niet kunt komen trainen willen we dat graag weten. Als je eenmalig een training overslaat hoef je daar niet speciaal over te mailen: wie er is krijgt training, wie er niet is heeft pech.

 

 • Als je alleen heen / terug fietst (zonder ouders), zorg dan dat je met iemand anders mee kan fietsen

 

 • Zorg voor sportschoenen waarin je lekker kunt lopen. Zorg ook voor warme en droge kleding tijdens en na de trainingen. Let op de weersverwachting: kleed je naar de omstandigheden!

 

 • Spikes zijn zeker niet verplicht, maar helpen sommige atleten net iets beter presteren bij wedstrijden. Omdat er geen demping in spikes zit is het risico op overbelasting groter: bij pijntjes sowieso niet gebruiken.
  Je mag ze ook meenemen naar de training, maar lang niet alle trainingen zijn geschikt voor spikes, dus bestaat het risico dat ze in de tas moeten blijven zitten. De trainer geeft dit aan.

 

 • Neem geen waardevolle spullen mee naar de training

 

 • Er mag altijd een vriend, vriendin of logé meedoen met de training. Als ze het leuk vinden mogen ze een maand lang gratis meetrainen voor ze lid worden!

In verband met de verzekering moeten vanaf de eerste training de gegevens van het kind bekend zijn. Vul daarom voor de eerste training een aspirantformulier in, te verkrijgen via Patricia.

Na de proefmaand dien je je bij Athlos digitaal aan te melden als lid door het invullen van een formulier. Dit formulier is te vinden op onze site www.athlos.nl onder Vereniging/lidmaatschap

WEDSTRIJDEN

Dit zomerseizoen gaan we in ieder geval meedoen met 4 medaillewedstrijden en met 4 Athletic Champs-competitiewedstrijden.

Medaillewedstrijden

Bij een medaillewedstrijd doe je 4 onderdelen, plus eventueel een estafette (4x60 meter). Afhankelijk van je prestatie krijg je voor een onderdeel 1, 2 of 3 punten. Het totaal aantal behaalde punten bepaalt aan het einde van het seizoen of je een bronzen, zilveren of gouden medaille krijgt. Elk onderdeel doe je gedurende het seizoen 2x. Je moet aan minstens 3 medaillewedstrijden meedoen om een medaille te kunnen krijgen.

 

Datum

Wedstrijd

Vereniging

Plaats

18-04-2020

Medaillewedstrijd

Cialfo

Epe

09-05-2020

Medaillewedstrijd

Isala

Kampen

06-06-2020

Medaillewedstrijd

De Sprinter

Meppel

05-09-2020

Medaillewedstrijd

PEC 1910

Zwolle

Athletic Champs Competitiewedstrijden

De Athletic Champs zijn competitiewedstrijden nieuwe stijl, met een aantal alternatieve onderdelen, zoals vortexwerpen, polsstokverspringen en 6 minuten meters maken. Er zijn voor dit jaar 4 wedstrijden gepland.

Datum

Wedstrijd

Vereniging

Plaats

11-04-2020

Athletic Champs

De Sprinter

Meppel

16-05-2020

Athletic Champs

Athlos

Harderwijk

27-06-2020

Athletic Champs

Cialfo

Epe

19-09-2020

Athletic Champs

De Gemzen

Heerde

 

Dan is er voor de A-pupillen nog 1 extra wedstrijd, te weten;

Regionale Kampioenschappen

 

Datum nog niet bekend

Regionale A pupillen meerkamp

AV PEC

 

Overige wedstrijd-info

 Tijdens de wedstrijden moet je bij voorkeur een groen Athlos shirt aan hebben met een zwarte (korte) broek. Als je nog geen Athlos-shirt hebt mag je ook in een gewoon T-shirt (liefst groen) meedoen. Twee keer per seizoen bestaat de mogelijkheid om wedstrijdkleding te passen / bestellen. Informatie hierover volgt dan per mail. Of informatie bij Patricia van Domburg. Athlospupillen@hotmail.com of 06-21881539

 

 • Neem naar de wedstrijden altijd extra droge kleding mee voor als je nat regent. En vergeet natuurlijk (als je dat hebt) je Athlosjack niet.

 

 • Neem voldoende te eten en te drinken mee, de wedstrijden duren vaak vrij lang.

 

 • Een echte atleet heeft altijd zijn eigen speldjes bij zich om het startnummer op te spelden.

 

 • Ouders: svp op bijgevoegd formulier aangeven aan welke wedstrijden uw kind meedoet.

 

 • Samen naar wedstrijden toe rijden draagt bij aan een geslaagde wedstrijddag. Het is gezelliger en draagt bij aan het teamgevoel. We vertrekken altijd gezamenlijk vanaf de carpoolplaats bij de fietsbrug (bij de Vd Valk toren) in Harderwijk.

De ervaring leert dat de meeste ouders meegaan naar de wedstrijden. Er zijn dus praktisch nooit te weinig auto’s. Als u zelf niet kunt rijden, regel vervoer dan liefst onderling. Lukt dat niet, geef het dan door aan Patricia. Ook de trainers hebben meestal wel een paar plekjes vrij in de auto.
We houden ons op de carpoolplaats vrij strak aan de doorgegeven vertrektijd: te laat is te laat. Mocht je onverhoopt toch iets te laat komen, bel Martin: 06-11886699.

 • We proberen als groep achter elkaar te blijven rijden (dus de voorste auto niet te snel rijden)

 • In de week voor de wedstrijd worden jullie per mail geïnformeerd over de vertrektijd, de deelnemende Athlos-atleten, de wedstrijdlocatie en indien beschikbaar het chronoloog van de wedstrijd.

Wetgeving

Als vereniging zijn wij verplicht om u over een aantal zaken te informeren. Wanneer u voor onze vereniging naar een wedstrijd rijdt, let er dan op dat:

 • Uw auto verzekerd is (ook inzittendenverzekering!) en u een geldig rijbewijs heeft.

 • Uw auto APK gekeurd is.

 • Kinderen jonger dan 12 jaar en/of korter dan 1.35 m. niet voorin mogen zitten zonder een kinderzitje of stoelverhoger.

 • Alle kinderen in een gordel moeten zitten.

 

Kalender

11-04-2020 Athletic Champs Meppel

18-04-2020 Medaillewedstrijd Epe

27-4 t/m 10-5 Meivakantie

09-05-2020 Medaillewedstrijd Kampen

16-05-2020 Athletic Champs Harderwijk

21-05 t/m 23-05 ** Athloskamp Zeewolde

06-06-2020 Medaillewedstrijd Meppel

27-06-2020 Athletic Champs Epe

20-07 t/m 30-08 Zomervakantie

05-09-2020 Medaillewedstrijd Zwolle

19-09-2020 Athletic Champs Finale Heerde

26-09-2020 Clubkampioenschappen Harderwijk

30-09-2020 Scholieren Atletiekfeest Harderwijk

10-10-2020 NK Estafette-Cross Harderwijk

26-10 t/m 01-11 Herfstvakantie

 

** I.v.m. het Athloskamp en het inpakken van alle spullen en het opbouwen van het kamp, is er woensdag 20 mei geen atletiektraining.

 

Informatie trainers

De A-pupillen worden dit seizoen getraind door de volgende trainers:

 

Woensdag: Martin, Martijn, Sterre, Marc en Xander

Zaterdag: Martin, Marcel st. Maartensdijk, Wouter en John

 

Patricia van Domburg is contactpersoon voor ouders en (wedstrijd)administratie. Zij is te bereiken via athlospupillen@hotmail.com of 06-21881539

Ook overige zaken, problemen, blessures, afmeldingen etc. kunnen aan Patricia gemeld worden, waarna zij zal zorgen dat de betreffende trainers op de hoogte worden gesteld en waar nodig actie kunnen ondernemen.

Uiteraard zijn de trainers ook direct aan te spreken na een training, of per mail/telefoon.

Contactpersoon:

Martin Goedhart – Email: martingoedhart76@gmail.com, - GSM 06-11886699

 

 

Afdrukken